Duo krijgt gevangenisstraf voor witwassen en schuldwitwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo krijgt gevangenisstraf voor witwassen en schuldwitwassen
Arnhem, 30 december 2016

Een 29-jarige man uit China en een 43-jarige man uit Duitsland zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 6 en 2 maanden. De Chinese man heeft zich schuldig gemaakt witwassen en de Duitse man aan schuldwitwassen.

Tijdens een verkeerscontrole is in een auto in totaal 665.050 euro aangetroffen. Daarvan lag 80.000 euro in een open plastic zak op een groot aantal dozen babymelkpoeder. De Duitse man was de bestuurder van de auto. Hij heeft gezien dat zijn bijrijder, de Chinese man, de open plastic zak ontving van een onbekende Chinese man. De Duitse man wist dat er 80.000 euro in de zak zat. Door deze zak te vervoeren, zonder verdere vragen te stellen, heeft de man zich schuldig gemaakt aan schuldwitwassen. Hij had redelijkerwijs kunnen vermoeden dat het geld afkomstig was uit een misdrijf.

Een vingerafdruk van de Chinese man werd aangetroffen op een met doorzichtig plastic omwikkeld pakket met geld dat onder de dozen babymelkpoeder zat . Daarnaast heeft hij - nadat hij zijn strafproces in vrijheid mocht afwachten -  telefonisch contact gehad met een derde over de aflevering van het geld. De man wilde hier niet over verklaren.

In beslag genomen geld verbeurd verklaard

Tot slot wordt het in beslag genomen geldbedrag van 665.050 euro verbeurd verklaard. Een in beslag genomen vals biljet van 50 euro wordt vernietigd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten