Duo veroordeeld voor wapen- en drugsbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo veroordeeld voor wapen- en drugsbezit
Zutphen, 20 juni 2016

Een 40-jarige voormalig inwoner van de gemeente Heerde is veroordeeld voor het bezit van een aantal wapens en een hoeveelheid drugs. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Zijn 33-jarige partner kreeg voor hetzelfde feit een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur opgelegd.

Lagere straffen

De wapens en drugs zijn in januari 2015 tijdens een doorzoeking in de woning van de man aangetroffen. De man, tegenwoordig woonachtig in Zwolle, is voor 3 andere feiten vrijgesproken. Daarom heeft de rechtbank een lagere straf opgelegd dan de officier van justitie is eiste. Die had haar eis gebaseerd op de bewezenverklaring van alle feiten.

Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de vrouw op de hoogte is geweest van de hoeveelheid drugs die door haar partner in de schuur werd bewaard. De rechtbank heeft de straf mee laten wegen wat in vergelijkbare zaken wordt opgelegd en het feit dat de vrouw inmiddels de zorg heeft over 2 zeer jonge kinderen. Dit alles overwegend vindt de rechtbank een voorwaardelijke werkstraf passen.

Verweren verworpen

De door de advocate gevoerde verweren dat er onrechtmatig in een loods is binnengetreden - en op een later moment ook de woning - zijn door de rechtbank verworpen. Hetzelfde gold voor het beroep op overmacht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten