Echtpaar uit Culemborg veroordeeld voor bijstandsfraude

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Echtpaar uit Culemborg veroordeeld voor bijstandsfraude
Arnhem, 13 mei 2015

De rechtbank Gelderland heeft een echtpaar uit Culemborg veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor bijstandsfraude.

Bijstandsuitkering, maar ook huis en bankrekening in Marokko

De man en vrouw hadden samen een bijstandsuitkering maar gaven niet aan de gemeente op dat zij een bankrekening hadden in Marokko en de man een woning in Marokko op zijn naam had staan.
Het echtpaar gaf tijdens de zitting aan dat zij dit niet hebben opgegeven omdat zij de bankrekening en het bezit van de woning deelden met de moeder en twee zussen van de man. Daarnaast zou het de waarde van de vrijstellingsgrens niet overschrijden.

Gegevens van belang voor uitkering

De rechtbank is echter van oordeel dat zij redelijkerwijs hadden moeten vermoeden dat die gegevens van belang waren voor hun uitkering en ze die dus hadden moeten opgeven.

Vrijspraak voor valsheid in geschrift

Beiden werden door de rechtbank vrijgesproken van valsheid in geschrift. Daardoor valt de straf lager uit dan door de officier van justitie was geëist.

De volledige uitspraak wordt later vandaag op deze pagina gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten