Echtpaar uit Ede bestraft voor aandeel in vechtpartij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Echtpaar uit Ede bestraft voor aandeel in vechtpartij
Arnhem, 22 maart 2016

Voor zijn aandeel in een hoog opgelopen vechtpartij is een 33-jarige man uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 103 dagen. Zijn 33-jarige echtgenote krijgt een werkstraf van 80 uur. De 2 Edese broers van 19 en 21 jaar - waarmee het echtpaar ruzie had - hebben geen straf gekregen.

Langer lopend conflict

Op 27 augustus 2015 heeft in Ede een vechtpartij plaatsgevonden naar aanleiding van een blijkbaar al langer lopend conflict. Deze vechtpartij heeft onder meer geresulteerd in een ziekenhuisopname vanwege een steekwond, gebitsschade en een totaal vernielde auto. Tijdens deze vechtpartij heeft de 33-jarige man zijn 19-jarige plaatsgenoot met een mes in de schouder gestoken. De 33-jarige man is schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling. De opgelegde celstraf heeft hij al in zijn voorarrest uitgezeten. De vrouw van deze man heeft een werkstraf gekregen, omdat zij met een ijzeren staaf een auto heeft vernield. De 33-jarige man moet ook een schadevergoeding van 478 euro aan de 19-jarige Edenaar betalen. Zijn vrouw moet een bedrag van 1.362,56 euro betalen voor het vernielen van de auto.

Broers vrijgesproken

De 2 broers waarmee het echtpaar ruzie had, krijgen geen straf. Volgens de rechtbank hebben de broers geweld hebben gebruikt, maar zij hebben volgens de rechtbank uit noodweer gehandeld.

Verhaal halen

Het echtpaar is vrijgesproken voor een voorval dat later op diezelfde avond heeft plaatsvonden. Hierbij kwamen de zus en de schoonzus van de broers bij het echtpaar langs om verhaal te halen. Toen heeft opnieuw een vechtpartij plaatsgevonden. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man geweld heeft gebruikt. De rechtbank vindt wel bewezen dat de vrouw een van de andere vrouwen heeft geslagen, maar volgens de rechtbank had de vrouw uit noodweer gehandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten