Edenaar veroordeeld voor belagen ex en kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Edenaar veroordeeld voor belagen ex en kinderen
Arnhem, 15 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 47-jarige man uit Ede voor andere het belagen van zijn ex-vrouw en hun kinderen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk opgelegd. Ook zijn er een aantal vrijheidsbeperkende maatregelen aan de straf verbonden.

Hardnekkig

De man maakte zich lange tijd schuldig aan belaging van zijn ex-partner en hun kinderen. Ook nadat hem een aanzegging is uitgereikt bleef hij hardnekkig doorgaan met contact zoeken. Hij wist dat zijn voormalige echtgenote dit niet wenste.

De Edenaar is niet alleen veroordeeld voor belaging. Daarnaast heeft de Edenaar zich schuldig gemaakt aan het bedreigen en beledigen van ambtenaren van de gemeente Wageningen, lokaalvredebreuk bij de dezelfde gemeente, smaad en het misbruiken van andermans persoonsgegevens.

Contact- en locatieverbod

Volgens de rechtbank moet er rekening gehouden worden dat man zich in de toekomst weer schuldig zal maken aan het stalken van zijn ex en kinderen. De familierechter bepaalde al eerder dat de man geen omgangsrecht heeft en zijn ex-vrouw is ontheven van de plicht om hem over de kinderen te informeren. Daarom legt de rechtbank een contact- en een locatieverbod voor de omgeving van de woning van de vrouw op.

Het Openbaar Ministerie eiste ook een locatieverbod voor het gemeentehuis en de bibliotheek van Wageningen.  De rechtbank beperkte het locatieverbod voor de bieb tot de periode na 13:00 uur. De man blijft zo in de gelegenheid om daar te lezen en administratieve zaken af te handelen. Het verzoek voor een locatieverbod voor het gemeentehuis wees de rechtbank af, omdat dit een voor het publiek toegankelijk overheidsgebouw is waar de man zich soms moet begeven voor administratieve zaken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten