Edenaar veroordeeld voor gooien steen richting politievoertuig tijdens jaarwisseling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Edenaar veroordeeld voor gooien steen richting politievoertuig tijdens jaarwisseling
Zutphen, 08 april 2016

De rechtbank veroordeelde een 19-jarige man uit Ede voor het vernielen van een politieauto. Hij kreeg van de politierechter een werkstraf van 80 uur opgelegd.

Burgemeester Ede in politieauto

Tijdens de jaarwisseling is een politieauto met een steen bekogeld. In die politieauto reed de burgemeester van Ede mee. De steen heeft de auto naast de rechterachterportier geraakt, net onder het raam. De burgemeester heeft aangifte gedaan en de politie heeft dit ook gedaan voor de vernieling van de politieauto. Eén van de politieagenten zag wie de steen gooide. Deze persoon rende weg en kon na een korte achtervolging aangehouden worden.

Poging zware mishandeling niet bewezen

Omdat de Officier van Justitie vond dat poging tot zware mishandeling bewezen kon worden, werd een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 voorwaardelijk geëist. Volgens de politierechter kon dit niet bewezen worden, maar wel het minder zware feit: vernieling van de politieauto. De politierechter weegt in de veroordeling zwaar mee dat het vergrijp rond de jaarwisseling plaatsvond. De politie heeft het dan ontzettend druk met de afhandeling van allerlei meldingen. Dit wordt de politie moeilijk gemaakt als geweld in hun richting wordt gepleegd. Bovendien is de politie bezig met het uitvoeren van hun werk, onder andere de veiligheid op straat tijdens zo'n nacht. Kijkend naar de forse schade aan de politieauto en het feit dat het incident tijdens de jaarwisseling heeft plaatsgevonden, vond de politierechter een geldboete niet op zijn plaats en heeft de Edenaar daarom een werkstraf opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten