Edenaar veroordeeld voor ongeval door niet goed gekrabde autoruiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Edenaar veroordeeld voor ongeval door niet goed gekrabde autoruiten
Arnhem, 13 januari 2017

Een 42-jarige automobilist uit Ede veroorzaakte een ongeval waarbij een fietsster letsel opliep. De rechtbank veroordeelde de man tot een geldboete van 600 euro. Ook mag hij 3 maanden niet autorijden.

De man had op 19 januari 2016 het ijs niet goed van de ruiten van zijn auto gekrabd. Zijn zicht werd daardoor belemmerd en vervolgens is hij op een rotonde in Ede tegen een fietsster aangereden. De fietsster heeft hierdoor een hoofdwond en een hersenschudding opgelopen.

Blanco strafblad

De officier van justitie eiste een werkstraf van 80 uur en een rijontzegging van 6 maanden. De rechtbank weegt in het voordeel van de man mee dat hij inziet hoeveel leed hij het slachtoffer aan heeft gedaan. Ook heeft hij meerdere malen contact gezocht met het slachtoffer en haar echtgenoot. Bovendien heeft de Edenaar een blanco strafblad. Alles overwegend vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke geldboete en rijontzegging passend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten