Ermeloër (36) veroordeeld voor mishandeling en reeks bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ermeloër (36) veroordeeld voor mishandeling en reeks bedreigingen
Zutphen , 13 juli 2015

Een 36-jarige man uit Ermelo is door de rechtbank schuldig bevonden aan meerdere bedreigingen – waaronder aan het adres van zijn eigen kinderen - en een poging tot zware mishandeling. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 270 dagen, waarvan 216 voorwaardelijk. Omdat de Ermeloër al enige tijd in de gevangenis had doorgebracht, hoeft hij niet terug de cel in. 

Bedreigingen en mishandeling

De man heeft zich in de periode van eind september 2014 tot en met 10 december 2014 schuldig gemaakt aan meerdere bedreigingen. Zo gaf hij onder andere via een sms-bericht aan dat hij zijn eigen kinderen iets zou aandoen. Daarnaast had de Ermeloër op 1 januari 2015 een vrouw dusdanig mishandeld, dat zij hierbij hoofdletsel opliep.

Geen celstraf

De officier van justitie had graag een celstraf van 12 maanden had gezien, maar de rechtbank gaat niet mee in deze eis. De rechters hebben bij de straf rekening gehouden met het feit dat de 36-jarige man in bepaalde situaties niet goed met zijn emoties om kan gaan. Hoewel een klinische behandeling volgens een psychiater wenselijk zou zijn, heeft een behandeling onder dwang geen zin voor de man. Een gevangenisstraf doet de man geen goed en op termijn heeft dit ook averechtse effecten op zijn omgeving. Daarom kiest de rechtbank voor oplegging van een fors voorwaardelijk strafdeel en een proeftijd van 3 jaar.  De man kreeg ook een contact- en omgevingsverbod opgelegd. Tijdens de proeftijd mag hij geen contact hebben met zijn ex-vrouw en mag hij ook niet in de straat komen waar zij woont. Daarnaast moet de Ermeloër een geldboete betalen aan de vrouw die hij heeft mishandeld. Van een bedreiging aan het adres van een reclasseringsmedewerker werd de man vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten