Ex-militair bestraft voor grooming en ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ex-militair bestraft voor grooming en ontucht
Arnhem , 19 oktober 2015

Een 27-jarige man uit Almere is door de militaire kamer van de rechtbank Gelderland veroordeeld voor grooming en ontucht. Hij heeft hiervoor een celstraf van 180 dagen gekregen, waarvan 170 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en aftrek van het aantal dagen die de man al heeft vastgezeten. Daarnaast kreeg de man een taakstraf van 220 uur en reclasseringstoezicht opgelegd. Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn psychische stoornis. 
 

Grooming

De 27-jarige man heeft zich schuldig gemaakt aan ‘grooming’. Hij heeft onder een andere naam via WhatsApp en Facebook contact gezocht met meisjes die jonger zijn 16 jaar. Zo ook het slachtoffer, een meisje van 13 jaar. Vervolgens heeft de man dit meisje een hoog geldbedrag aangeboden in ruil voor seks. De man en het meisje spraken met elkaar af. In de woning van de man raakte het meisje in paniek en vluchtte.
 

Computervredebreuk

De man heeft toen hij 19 en 20 jaar was ook seks gehad met zijn vriendin die toen 13 en 14 jaar oud was. Tot slot heeft de man zich schuldig gemaakt aan dat is computervredebreuk door zonder toestemming zich de toegang te verschaffen tot de Facebookaccount van zijn voormalige vriendin.
 

Psychische stoornis

De man heeft een psychische stoornis en wordt enigszins verminderd toerekeningsvatbaar geacht. De man was tijdens het plegen van deze strafbare feiten in militaire dienst. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten