Ex-militair gestraft voor veroorzaken ongeval in Didam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ex-militair gestraft voor veroorzaken ongeval in Didam
Arnhem , 29 juni 2015

Een 28-jarige man uit Winterswijk is door de militaire kamer van de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 weken, waarvan 8 voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 2 jaar.

Joyriding en rijden onder invloed

De man reed op 13 mei 2014 zonder toestemming in een militair voertuig met een hoge snelheid, onder invloed van alcohol, over de A12 en A18. Daar veroorzaakte de oud-militair ten hoogte van Didam een ongeval, omdat hij op een te korte afstand van een andere auto reed. Daarbij liep de voor de man rijdende automobilist zwaar lichamelijk letsel op.

Hogere straf

De strafmaat viel hoger uit dan de eis van de officier van justitie. Die eiste namelijk 240 uur werkstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 2 jaar. De militaire kamer oordeelde dat de man zich op meerdere vlakken onverantwoord had gedragen. Als gevolg van zijn verkeersgedrag heeft hij een ongeval veroorzaakt. Het ongeval heeft nog steeds een grote impact op het slachtoffer en zijn gezin. Daarnaast heeft de man al eerder een boete gekregen in verband met rijden onder invloed. Vooral de manier waarop de man grenzen heeft overschreden, rekent de militaire kamer de Winterswijker zwaar aan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten