Ex-vriend gestoken met mes vrouw veroordeeld voor zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ex-vriend gestoken met mes vrouw veroordeeld voor zware mishandeling
Zutphen, 03 april 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 28-jarige vrouw veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor poging tot zware mishandeling in Apeldoorn. De vrouw heeft haar ex-vriend met een mes in zijn bovenbeen gestoken.

Reactie vrouw geen gevolg van aanval

Door de vrouw is aangevoerd dat ze heeft gestoken in reactie op een aanval van haar ex-vriend. Ze heeft een beroep gedaan op noodweer(exces). Dat heeft de rechtbank afgewezen. De vrouw is zelf de confrontatie aangegaan met haar ex-vriend. Er was ook alcohol in het spel. Daarnaast wilde ze niet meewerken aan een psychologisch onderzoek. Daarom heeft de rechtbank geen inzicht kunnen krijgen in de geestelijke toestand van de vrouw tijdens het incident. Er zijn onvoldoende aanknopingspunten om te oordelen dat de overreactie van de vrouw het gevolg was van een aanval van haar ex-vriend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten