Forse straffen voor illegale handel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Forse straffen voor illegale handel
Zutphen, 24 april 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw veroordeeld voor meerdere misdrijven. Zij waren in het bezit van een forse hoeveelheid valse merkkleding, stroomstootwapens, pepersprays, vuurwapens, munitie en vuurwerk. De man beschikte daarnaast nog over een grote hoeveelheid hennep.
 
De rechtbank heeft de man veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uren en tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. De vrouw is veroordeeld tot een (onvoorwaardelijke) taakstraf van 120 uren en tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

​‘Overeenstemming'

De officier van justitie eiste tijdens de zitting voor de man een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Voor de vrouw is een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur geëist. De verdediging en de officier van justitie hadden voorafgaand aan de zitting overeenstemming” bereikt over de te vorderen strafeis. De verdediging heeft, gelet op deze eis, geen verweer gevoerd, waarbij is opgemerkt dat sprake was van een vorm van plea bargaining.
 

​Illegale handel

De rechtbank is hierin niet mee gegaan, omdat de gevorderde straffen onvoldoende recht deden aan de ernst van de zaken. Ook heeft de rechtbank bij het opleggen van de straf rekening gehouden met de grote hoeveelheid illegale goederen die is aangetroffen op diverse plaatsen in de woning. Hierdoor is het beeld ontstaan dat het (gezins-)leven van de man en de vrouw in grote mate in het teken stond van deze illegale handel. Daarnaast is uit het dossier gebleken dat zij zich al lange tijd met deze illegale handel bezig hielden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten