Geen ‘superplant’, maar hennepkwekerij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geen ‘superplant’, maar hennepkwekerij
Zutphen, 03 april 2015

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 55-jarige man uit Emst voor de exploitatie van een professioneel opgezette hennepkwekerij tot een werkstraf van 120 uur en één maand gevangenisstraf voorwaardelijk.

Begin 2012 troffen agenten, o.a. na een anonieme tip, in enkele ruimten een in werking zijnde hennepkwekerij met een groot aantal hennepplanten aan. Tijdens de zitting verklaarde de man dat hij alleen het kweken van ‘een superplant’ op het oog had.

Winstoogmerk

De rechtbank oordeelt dat gelet op de wijze waarop de hennepkwekerij was ingericht en de grootte daarvan, het niet anders kan dan dat de man met de hennepkwekerij (ook) een winstoogmerk nastreefde. De man heeft uit het verleden een strafblad. De rechtbank heeft hiermee rekening gehouden bij het bepalen van de strafmaat.
 
Verder houdt de rechtbank rekening met het reclasseringsadvies, waarin aangegeven wordt dat de kans op herhaling gemiddeld is, en het feit dat de zaak dateert uit begin 2012.
 
Naast de opgelegde straf moet de man aan de Staat een bedrag van € 41.300 betalen ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten