Geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor verkeersongeval Rumpt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor verkeersongeval Rumpt
Arnhem, 23 juni 2017

De Rechtbank Gelderland veroordeelde een 47-jarige vrouw uit Hellouw voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Ze kreeg een geldboete van 400 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 2 maanden opgelegd.

Op 30 maart 2016 verleende de vrouw op een kruising in Rumpt een auto geen voorrang, waardoor er een aanrijding is ontstaan. Beide auto’s zijn toen van de weg geraakt. Het voertuig van de vrouw belandde met de neus in de sloot. De auto van het mannelijke slachtoffer kwam op de zijkant in een weiland terecht. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond.

Geen sprake van misdrijf

De officier van justitie eiste een taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. In tegenstelling tot de officier van justitie vindt de rechtbank dat de bestuurster alleen door het niet verlenen van voorrang geen dusdanig ernstige verkeersfout heeft begaan dat sprake is van een misdrijf. De vrouw gaf aan wel naar links en rechts te hebben gekeken voordat zij de kruising overstak. Daarbij zag zij het slachtoffer over het hoofd. Verder zijn geen andere verkeersregels overtreden. De rechtbank heeft de vrouw in zoverre dan ook vrijgesproken.
Volgens de rechtbank heeft de bestuurster door geen voorrang te verlenen wel gevaar op de weg veroorzaakt en daarmee een verkeersovertreding begaan

Strafmotivering

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de vrouw niet eerder voor verkeersdelicten is veroordeeld. Daarnaast trok zij zich het lot van het slachtoffer erg aan. Verder had het ongeluk ook op haar een grote impact, waardoor zij zelf in therapie is gegaan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten