Geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken van twee botsingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken van twee botsingen
Zutphen, 24 april 2015

De rechtbank Gelderland heeft een man uit Vorden veroordeeld tot een geldboete van 800 euro. Ook legde de rechtbank hem een voorwaardelijke ontzegging van drie maanden tot het besturen van motorrijtuigen op. De man werd schuldig bevonden aan het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg.

Ongeval

Op de Zutphenseweg in Voorst is de man met zijn auto en aanhanger op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer beland en tegen twee op die weghelft rijdende auto’s gebotst. Als gevolg hiervan is niet alleen materiële schade aan de auto’s ontstaan, maar ook (zwaar) lichamelijk letsel bij de andere bestuursters.

Te fors

De officier van justitie heeft een geldboete van 2.500 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaren geëist. Deze straf vindt de rechtbank - mede gelet op de landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting van rechtbanken en de houding van de man naar zijn slachtoffers - in dit geval te fors.
De man moet aan één van beide slachtoffers de gestelde materiële schade van 3.200 euro vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten