Geldboete voor Nijmegenaar voor diefstal van telefoon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geldboete voor Nijmegenaar voor diefstal van telefoon
Arnhem, 04 februari 2016

De rechtbank heeft een 27-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een geldboete van € 400,- voor de diefstal van de telefoon van zijn ex-vriendin in september 2014.

Telefoon

Hand met mobile telefoon
De telefoon op de foto is niet het bewuste toestel in deze zaak

De man had in de telefoon berichten van zijn ex-vriendin gelezen die volgens hem een bedreiging aan zijn adres inhielden. De man meende dat hij om aangifte te kunnen doen de telefoon wel moest stelen. Maar hij had die berichten pas gelezen nadat hij de telefoon al had gestolen. Het beroep op overmacht in de zin van noodtoestand, waarop de man zich beriep, heeft de rechtbank daarom verworpen.

Vrijspraak voor mishandeling

De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van mishandeling van zijn ex-vriendin, waar hij ook van werd verdacht. De mishandeling zou onder andere hebben bestaan uit het slaan van het slachtoffer en het meesleuren van haar met zijn scooter. Voor deze feiten was onvoldoende overtuigend bewijs aanwezig. Weliswaar staat vast dat de ex-vriendin licht gewond is geraakt doordat zij een stukje is meegesleept terwijl verdachte op zijn scooter wegreed, maar de tenlastelegging was onvoldoende hierop toegesneden om dit bewezen te kunnen verklaren.

Bedreiging niet bewezen

De man werd er verder van verdacht de ex-man van het slachtoffer te hebben bedreigd met woorden en gebaren. Ook van deze verdenking is hij bij gebrek aan voldoende bewijs vrijgesproken.
De officier van justitie, die meende dat zowel de mishandeling als de diefstal konden worden bewezen, had een werkstraf geëist van 40 uren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten