Man uit Wamel krijgt geldboete voor veroorzaken verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wamel krijgt geldboete voor veroorzaken verkeersongeval
Arnhem, 25 maart 2016

Voor het veroorzaken van een verkeersongeval is een 33-jarige man uit Wamel veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 4 maanden.

Geen voorrang

Op 19 juni 2015 is de man is zonder te stoppen een voorrangsweg opgereden. Daarbij heeft hij geen voorrang verleend aan een van links komende auto. Hierdoor is de man uit Wamel met de van links komende automobilist in aanrijding gekomen, waarna deze personenauto op de tegemoetkomende weghelft terecht is gekomen en botste daarbij frontaal tegen een tegemoetkomende auto. De bestuurder en de bijrijder van de tegemoetkomende auto hebben daarbij ernstig lichamelijk letsel opgelopen.

Stok achter deur

De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie. De voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid geldt als stok achter de deur. Het doel hiervan is om de man uit Wamel extra te motiveren om oplettend en voorzichtig aan het verkeer deel te nemen. Daarbij heeft de rechtbank ook rekening gehouden met het feit dat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten