Gemeente Nijmegen mocht verblijfsontzegging niet bij voorbaat verlengen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gemeente Nijmegen mocht verblijfsontzegging niet bij voorbaat verlengen
Arnhem, 15 juli 2016

De gemeente Nijmegen mocht niet op voorhand een in mei 2016 opgelegde verblijfsontzegging (gebiedsverbod) verlengen. Dat bepaalde de voorzieningenrechter.

Verstoring openbare orde

De burgemeester van Nijmegen legde eind mei aan verzoeker een gebiedsverbod van 12 weken op. Verzoeker mag zich tijdens deze periode niet in zijn straat en woning begeven. De aanleiding voor dit verbod was een ernstige vrees voor het ontstaan van verstoring van de openbare orde. Bij besluit van 28 juni 2016 legde de gemeente - op grond van artikel 2.4.1 van de Apv - een tweede gebiedsverbod op. Het op voorhand verlengen van deze verblijfsontzegging met nog eens 4 weken tot 20 september 2016 mag niet, bepaalde de voorzieningenrechter. Gevolg van de uitspraak is dat verzoeker - die om schorsing van de lopende verblijfsontzegging had gevraagd - tot en met 21 augustus 2016 niet in zijn straat en woning mag komen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten