Gevangenisstraf Arnhemmer voor poging doodslag ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Arnhemmer voor poging doodslag ex
Arnhem, 13 juli 2016

Een 60-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn ex-partner. Hij kreeg een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 24 voorwaardelijk.

Tegenstrijdige verklaringen

De man heeft in augustus 2015 zijn ex-partner eenmaal in de buik en tweemaal in de borst gestoken met een mes. De man verklaarde herhaaldelijk dat hij zich niets meer kan herinneren van het incident. Maar kort na het incident verklaarde hij tegenover de politie en buren van het slachtoffer dat hij haar had gestoken met een mes. Ook de omstandigheden waaronder het slachtoffer in haar woning is aangetroffen door de politie en de verklaringen van de buren van het slachtoffer ondersteunen de verklaring van het slachtoffer dat zij door de man is neergestoken.

De lezing van de verdediging dat het slachtoffer zichzelf en/of de man (ook) heeft gestoken, wordt volgens de rechtbank niet ondersteund door enig ander bewijsmiddel. Dat de theoretische mogelijkheid bestaat dat de man zichzelf heeft gestoken, maar maakt nog niet dat daarmee een volwaardig alternatief scenario is gegeven.

Het letsel van het slachtoffer was potentieel dodelijk, omdat de 3 steekverwondingen een diepte hadden tot aan meerdere vitale organen van het lichaam. Dit blijkt uit een door een arts opgestelde letselverklaring.

Impact

Uit de verklaring van het slachtoffer blijkt dat het incident een grote uitwerking op haar heeft gehad. Zo’n fysieke aanval heeft een enorme en vaak onuitwisbare impact op de slachtoffers. Bovendien veroorzaakt een dergelijk feit onrust en gevoelens van onveiligheid in de maatschappij, in het bijzonder de woonomgeving van het slachtoffer. De buren zijn namelijk getuige geweest van de gevolgen van het incident. De rechtbank heeft hier rekening mee gehouden bij de strafoplegging.

De man moet zich – in zijn 3-jarige proeftijd - laten behandelen en begeleiden voor zijn alcoholverslaving en andere persoonlijke problematiek. Het wordt de man ook verboden tijdens deze periode alcohol te drinken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten