Gevangenisstraf Rotterdammer voor gewapende overval juwelier Zevenaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Rotterdammer voor gewapende overval juwelier Zevenaar
Arnhem, 29 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 23-jarige man Rotterdammer voor het plegen van een gewapende overval op een juwelier in Zevenaar. Hij kreeg hiervoor een celstraf van 4 jaar opgelegd.

Vast onder rolluik

Op 15 januari 2016 maakte de man - samen met 2 mededaders - een grote hoeveelheid sieraden buit. De daders waren vermomd en hadden een vuurwapen en een moker bij zich. Hiermee hebben ze vitrines ingeslagen. De Rotterdammer kwam vast te zitten onder het rolluik dat door de juwelier omlaag werd gedaan. Zijn mededaders wisten te ontkomen.

Jaar minder

Bij de strafoplegging hield de rechtbank rekening met de ernst van het feit en zijn strafblad. Hij is namelijk al  veroordeeld voor vermogensdelicten.  De straf valt een jaar lager uit dan door de officier van justitie is geëist. Dit komt doordat de rechtbank naar andere vergelijkbare zaken heeft gekeken en deze straf passend vindt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten