Gevangenisstraf en behandeling Ermeloër voor Apeldoornse woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf en behandeling Ermeloër voor Apeldoornse woningoverval
Zutphen, 06 juni 2016

De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Ermelo van een in Apeldoorn gepleegde woningoverval veroordeeld voor afpersing en diefstal met geweld. Voor deze strafbare feiten kreeg hij een gevangenisstraf van 540 dagen, waarvan 269 voorwaardelijk opgelegd. Ook moet hij verplicht een behandeling volgen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Door deskundigen is vastgesteld dat de Ermeloër verminderd toerekeningsvatbaar is. Er bestaat gevaar voor herhaling als hij geen behandeling zou volgen. De rechtbank heeft daarom als bijzondere voorwaarde opgelegd dat de man in een psychiatrische setting een verplichte klinische behandeling moet ondergaan van maximaal 1 jaar. Het innemen van medicatie zal een belangrijk onderdeel zijn van die behandeling. Aansluitend moet de veroordeelde onder toezicht van de reclassering gaan wonen in een passende vorm van woonbegeleiding.


 

Uitspraken

Meest gelezen berichten