Gevangenisstraf en maximale werkstraf voor veelpleger

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf en maximale werkstraf voor veelpleger
Arnhem, 06 juli 2017

De rechtbank veroordeelde een 38-jarige man uit Wemeldinge  voor diverse misdrijven, waaronder 2inbraken en wapenbezit. De man kreeg een gevangenisstraf van 27 maanden, waarvan 24 maanden voorwaardelijk.  Daarnaast kreeg hij de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd.

De man heeft in 2 weken meerdere misdrijven gepleegd. Zo brak de man in op een vakantiepark in Maurik, waar hij op dat moment woonde. Tijdens deze inbraken was de man onder invloed van cocaïne. Daarnaast heeft hij – samen met een vriend - getankt zonder te betalen. Om te voorkomen dat zij voor de diefstal van de benzine gepakt zouden worden, hebben zij een gestolen kentekenplaat op de auto bevestigd. Volgens de rechtbank heeft de man de kentekenplaat geheeld.

Overval

Om cocaïne te kunnen betalen, heeft de man een cafetaria in Tiel overvallen. Daarbij dreigde hij met een vuurwapen. Ook heeft de man geprobeerd een vrouw - die in het donker alleen op straat was - te bestelen. Tijdens zijn aanhouding had hij - samen met een vriend - 2 vuurwapens en munitie in zijn bezit.

Aan zichzelf gewerkt

Tijdens de geschorste voorlopige hechtenis is de man afgekickt van cocaïne en heeft hij gebroken met zijn negatieve sociale netwerk. De rechtbank ziet dat de man in 1,5  jaar tijd hard aan zichzelf heeft gewerkt en grote stappen heeft gemaakt. Hiermee houdt de rechtbank rekening mee.

Bijzondere voorwaarden

Kijkend naar de ernst van de feiten, vindt de rechtbank toch dat een gevangenisstraf en een werkstraf passend is. Als bijzondere voorwaarden legt de rechtbank onder andere op dat de man onder behandeling blijft en zal verblijven in een begeleide woonvorm.

Uitspraken

Meest gelezen berichten