Gevangenisstraf en tbs voor Apeldoornse brandstichter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf en tbs voor Apeldoornse brandstichter
Zutphen, 24 februari 2017

De rechtbank Gelderland legt aan een 29-jarige man uit Apeldoorn tbs met dwangverpleging en een gevangenisstraf van 1 jaar op voor het veroorzaken van een ontploffing in zijn woning. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Omgevallen gevel

De man heeft in zijn woning in Apeldoorn benzine gesprenkeld en vervolgens met een brandend keukendoekje oud papier en andere spullen aangestoken. Door de benzinedamp en het vuur ontstond er een ontploffing, waardoor de hele zijgevel uit de woning knalde. De gevel kwam  op een aantal geparkeerde auto’s terecht. Verschillende auto’s zijn daardoor vernield. De buren van de man mogen van geluk spreken dat hen niets is overkomen.

Uithuiszetting

De man heeft dit gedaan om een statement te maken naar de overheid en de woningbouwvereniging, omdat hij uit zijn woning werd gezet. Bij de man is een ernstige stoornis vastgesteld,  waarvoor hij langdurig moet worden behandeld om recidive te voorkomen.

Niet meewerken

De man wil niet aan de behandeling meewerken. De rechtbank legt daarom tbs met dwangverpleging op. De man moet ook een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten