Gevangenisstraf en verplichte behandeling voor mishandeling partner en vernieling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf en verplichte behandeling voor mishandeling partner en vernieling
Arnhem , 28 juli 2015

Een 39-jarige verdachte uit Zutphen is veroordeeld voor mishandeling van zijn levensgezel en van vernieling van een deur van de moskee in Zutphen.

De man uit Zutphen heeft zijn partner geslagen in zijn woning waar het slachtoffer samen met hun kinderen verbleef. De rechtbank legt een voorwaardelijke gevangenisstraf op voor de duur van één maand, met aftrek van de tijd die verdachte in verzekering en voorlopige hechtenis heeft verbleven en met een proeftijd van twee jaren.

Duidelijk is dat de man ook behandeling nodig heeft om een terugval in zijn drugsverslaving te voorkomen en om te werken aan zijn persoonlijkheidsproblemen. Daarom is behandeling voor zijn verslaving opgenomen in de bijzondere voorwaarde van zijn voorwaardelijke straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten