Gevangenisstraf voor heling auto’s en motorblokken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor heling auto’s en motorblokken
Arnhem, 16 maart 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 46-jarige man uit Beuningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden waarvan 8 voorwaardelijk voor de opzetheling van twee auto’s, een grote hoeveelheid motorblokken en twee autoradio’s. Ook is de man veroordeeld voor het in het bezit hebben van 26 tabletten MDMA, munitie en valse merkkleding.

Bij de man kwamen personen langs die hem auto’s of auto-onderdelen aanboden voor een lage prijs. De man wist of kon bedenken dat deze van diefstal afkomstig waren. Hij wilde geld verdienen.

Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de man al eerder voor heling is veroordeeld. Ook houdt de rechtbank rekening met de ouderdom van de feiten. De rechtbank komt tot een lager onvoorwaardelijk strafdeel dan de eis van de officier van justitie, die 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar had geëist.

Omdat de man het kwalijke van zijn handelen niet goed lijkt in te zien heeft de rechtbank gekozen voor een langere proeftijd, van drie jaren, en het langere voorwaardelijk strafdeel van 8 maanden gevangenisstraf. De rechtbank wil voorkomen dat de man door blijft gaan met het helen van goederen.

De twee eigenaren van de auto’s hadden een schadevergoeding gevraagd voor onder andere het eigen risico en voor goederen die in de auto’s lagen toen ze gestolen werden. De rechtbank vindt dat niet duidelijk is dat de man uit Beuningen hier direct iets mee te maken heeft, hij is namelijk alleen veroordeeld voor de heling van de auto’s en niet voor de diefstal.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten