Gevangenisstraf man uit België voor reeks delicten in Voorthuizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit België voor reeks delicten in Voorthuizen
Arnhem, 12 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 36-jarige man uit België voor vrijheidsberoving, poging tot diefstal met geweld, meerdere bedreigingen, een diefstal met braak en inklimming, een vernieling en beschadigingen in Voorthuizen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd.

Aan het verkeerde adres

De man en zijn mededaders waren in juli 2012 in de veronderstelling dat zij bij de aangevers aan het juiste adres waren om 10 kilo wiet te stelen. Maar ze bleken op zoek te zijn naar de vorige bewoner. Die woonde inmiddels in een ander huis aan de overkant. De aangevers werden bedreigd met onder meer het afknippen van de vingers. Toen bleek dat de daders bij de verkeerde woning waren, braken ze bij 2 andere huizen in. Daarvan stond er 1 leeg, uit het andere huis hebben de daders diverse luxe goederen weggenomen.

Huwelijksreis

De 2 aangevers - een net gehuwd stel dat op het punt stond om op huwelijksreis te gaan - hebben hierdoor de schrik van hun leven opgelopen. Daarbij kwam bij dat de daders tot 3 keer toe naar hun huis waren teruggekomen. De Belg en zijn mededaders zijn in hun zoektocht naar wiet en geld zeer makkelijk overgegaan tot het plegen van deze feiten. Daarbij hebben zij zich ook geen moment om de slachtoffers bekommerd.

Tot slot moet de man schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten