Gevangenisstraf man uit Wijchen voor poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf man uit Wijchen voor poging zware mishandeling
Arnhem, 20 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 35-jarige man uit Wijchen voor een poging tot zware mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een gevangenisstraf van 240 dagen, waarvan 138 voorwaardelijk opgelegd.

Cd-hoes

De man heeft in december 2015 onder invloed van wanen – ontstaan door het gebruik van veel cocaïne – zijn toenmalige vriendin met een (metalen) buis/pijp geslagen. Ook gooide hij haar op de grond en duwde de volgende voorwerpen in haar mond: een metalen buis/pijp, een cd-hoes, een (deel van een) hoeslaken en een of meerdere vingers.

Volgens de rechtbank kan het letsel niet worden aangemerkt als zwaar lichamelijk letsel. Hiervan is de man vrijgesproken. Wel vindt de rechtbank een poging tot zware mishandeling bewezen.

Behandeltraject

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank met een aantal dingen rekening gehouden. Zo is de man niet eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld. Daarnaast staat de Wijchenaar open voor een traject met controles en behandeling, waaraan hij ook al is begonnen. Daarbij is het herhalingsgevaar laag, als hij geen drugs gebruikt. De man moet zich tijdens zijn proeftijd houden aan bepaalde voorwaarden, waaronder een contact- en locatieverbod, een drugsverbod en een behandelverplichting.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 3.700 euro aan het slachtoffer betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten