Gevangenisstraf voor 22-jarige Nijmeegse handelaar in harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor 22-jarige Nijmeegse handelaar in harddrugs
Arnhem, 30 december 2015

De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Nijmegen veroordeeld voor het handelen in heroïne en cocaïne. De Nijmegenaar krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De proeftijd bedraagt 2 jaar.

Wikkels

De man was in september 2015 aangehouden bij een drugsactie van de politie in Nijmegen. Hij had toen in totaal 143 wikkels met cocaïne en heroïne bij zich. In zijn woning vond de politie later nog meer dan 60 gram harddrugs en een weegschaal. Uit zijn telefoongegevens bleek dat hij geregeld contact had met bij de politie bekende Nijmeegse harddruggebruikers. Eén van die gebruikers heeft een getuigenverklaring afgelegd.

Dealen

Op de zitting bekende de man het bezit van de aangetroffen harddrugs, maar ontkende hij te hebben gedeald. Maar de rechtbank vindt bewezen dat hij de afgelopen 2 jaar harddrugs heeft gedeald. De rechtbank komt tot die beslissing door het grote aantal wikkels dat is aangetroffen, de telefoongegevens en de verklaring van de gebruiker.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de jonge leeftijd van de verdachte, maar ook dat hij al eens eerder is veroordeeld voor het handelen in harddrugs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten