Gevangenisstraf voor Arnhemse cocaïne- en hasjdealer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor Arnhemse cocaïne- en hasjdealer
Arnhem, 18 januari 2016

Een 35-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden voor het handelen in cocaïne en hasj. Het plegen van dit strafbare feit zou een aantal jaar hebben voorgedaan. Daarnaast is de Arnhemmer veroordeeld voor het in bezit hebben van een handelsvoorraad hasj.

Schadelijke gevolgen

De rechtbank rekent het de man aan dat hij zich bij de keuze om in drugs te handelen heeft laten leiden door eigen gewin en geen oog heeft gehad voor de schadelijke gevolgen voor de gebruikers en de samenleving in het algemeen.

Lagere straf

Voorgevel van Paleis van Justitie in Arnhem

Omdat de rechtbank uitgaat van een kortere bewezenverklaarde periode, is de gevangenisstraf lager dan door de officier van justitie is geëist. Die had namelijk een celstraf van 4 jaar geëist, waarvan 1 voorwaardelijk. De rechtbank ziet geen aanleiding om een deel van de straf voorwaardelijk op te leggen, omdat bij de voorwaardelijke invrijheidstelling voorwaarden kunnen worden geformuleerd die aansluiten op de hulp, begeleiding en/of behandeling waaraan de man dan behoefte heeft.

Ook moet de man een bedrag van 56.897 euro betalen aan de Staat als onterecht verkregen voordeel uit de cocaïnehandel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten