Gevangenisstraf voor Puttenaar die ex-vriendin mishandelde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor Puttenaar die ex-vriendin mishandelde
Arnhem, 20 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 32-jarige man uit Putten voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De man krijgt een gevangenisstraf van 34 dagen, waarvan 17 dagen voorwaardelijk opgelegd. Ook moet de man een eerder opgelegde werkstraf van 25 uur uitvoeren omdat hij weer in de fout is gegaan.  

Uit de hand gelopen ruzie

De man heeft in september van dit jaar in Ermelo zijn toenmalige vriendin na een uit de hand gelopen ruzie mishandeld. In zijn tuin heeft hij het slachtoffer met zijn arm om haar nek vastgehouden en haar keel dichtgeknepen.

Vrijspraak zware mishandeling

De rechtbank sprak de man vrij van een poging tot zware mishandeling. De rechtbank ziet daarvoor, evenals de officier van justitie, onvoldoende bewijs. Er is te weinig bekend over de duur en intensiteit van het dichtknijpen van de keel om vast te kunnen stellen dat de man geprobeerd heeft zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Wel wordt de man veroordeeld voor mishandeling.

Lagere straf dan geëist

De rechtbank komt tot een lagere straf dan door de officier van justitie is geëist. De rechtbank is van oordeel dat de Puttenaar voldoende is gestraft door de 17 dagen die hij in voorarrest heeft doorgebracht. De man heeft in korte tijd 2 keer huiselijk geweld gepleegd en dat moet stoppen. Om herhaling te voorkomen legt de rechtbank de voorwaardelijke straf op met een proeftijd van 2 jaar.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man zijn ex-vriendin een schadevergoeding van ruim 600 euro betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten