Gevangenisstraf voor bedreiging ex-vrouw en dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor bedreiging ex-vrouw en dochter
Arnhem, 04 december 2015

De rechtbank heeft een 43-jarige man uit Doesburg voor bedreiging van zijn ex-vrouw en zijn dochter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 dagen.

Bedreigingen


De man die in de proeftijd van een eerdere bedreiging liep, had tijdens een telefoongesprek met zijn dochter gevraagd of ze hem wilde bezoeken. Toen de dochter dit weigerde, werd de man boos en uitte hij bedreigingen tegen de dochter en haar moeder, de ex-vrouw van de man. De vrouw heeft hiervan melding gedaan aan de politie. Toen de politie naar het huis van de man ging, verklaarde hij meerdere keren dat hij zijn ex-vrouw iets zou aandoen.
 

Behandeling

De rechtbank heeft bij de oplegging van de straf geen aanleiding gezien om een gedragsmaatregel op te leggen, omdat de man in het kader van een rechterlijke machtiging is opgenomen en wordt behandeld voor zijn persoonlijkheidsproblematiek.

Volledige uitspraak

Meest gelezen berichten