Gevangenisstraf Arnhemmer voor belaging en bedreiging buurvrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf Arnhemmer voor belaging en bedreiging buurvrouw
Arnhem, 08 februari 2017

De rechtbank veroordeelde een 24-jarige Arnhemmer voor het belagen en bedreigen van zijn buurvrouw. De man kreeg een gevangenisstraf van 40 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk.

130 dreigbriefjes

De man heeft ongeveer 5 maanden lang zo’n 130 briefjes met bedreigende teksten in de brievenbus van zijn buurvrouw gegooid. Daarnaast heeft hij ook brandbare vloeistoffen - onder andere terpentine - in haar brievenbus gegoten. Deze handelingen zijn onder andere het gevolg van een langlopend conflict tussen beide buren.

Contactverbod

Om een eind te maken aan deze situatie legt de rechtbank naast de gevangenisstraf een contactverbod met de buurvrouw – voor de duur van 3 jaar – op. Elke keer dat de man dit contactverbod overtreedt zal hij 3 dagen de gevangenis in moeten, met een maximum van totaal 6 maanden.

Geen identiteitsfraude

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 maanden en een contactverbod met de buurvrouw. De rechtbank vindt - in tegenstelling tot de officier van justitie - niet bewezen dat de Arnhemmer zich ook schuldig heeft gemaakt aan identiteitsfraude. Daarnaast lijdt de man aan een progressieve spierziekte waardoor de uitvoerbaarheid van een werkstraf mogelijk problematisch kan zijn.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man zijn buurvrouw een schadevergoeding betalen van ruim 800 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten