Gevangenisstraf voor belaging ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor belaging ex-vriendin
Zutphen, 29 augustus 2017

De rechtbank veroordeelde een 36-jarige man uit Doetinchem voor belaging en bedreiging. Hij kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd.

De man maakte zich in een periode van ruim 10 maanden schuldig aan belaging van zijn ex-vriendin. Hij viel haar lastig door haar te bestoken met telefoontjes. Daarnaast stuurde hij bloemen, reed hij meerdere keren langs haar woning en reed hij haar met de auto klem. Hiermee had de man kennelijk de bedoeling contact af te dwingen of het slachtoffer angst aan te jagen. Ook maakte de man zich diezelfde periode schuldig aan bedreiging van zijn ex-vriendin.

Eis officier

Door de officier van justitie werd een gevangenisstraf van 3 maanden en 28 dagen, waarvan 3 maanden voorwaardelijk geëist. Daarnaast eiste de officier een werkstraf van 80 uur. De rechtbank vond het opleggen van een werkstraf niet wenselijk, omdat de man zich eerder tijdens een werkstraf ongepast gedroeg.

Bijzondere voorwaarden

Tot slot moet de man zich aan verschillende voorwaarden houden. Zo mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer. Daarnaast moet hij zich melden bij de reclassering en zichzelf onder behandeling stellen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten