Gevangenisstraf voor diefstal en mishandeling in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor diefstal en mishandeling in Apeldoorn
Zutphen , 20 november 2015

De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 365 dagen opgelegd waarvan 197 dagen voorwaardelijk. Daarbij zijn bijzondere voorwaarden opgelegd. De man moet zich onder meer laten behandelen bij een ambulante forensische zorginstelling.  Ook moet de man aan het slachtoffer van de diefstal met geweld een schadevergoeding betalen.

Vuistslagen

De man heeft een afspraak gemaakt met het slachtoffer bij het Sportfondsenbad in Apeldoorn. Het slachtoffer dacht met een meisje te hebben afgesproken. Samen met een andere man is de man uit Deventer naar de afgesproken plaats gegaan. Beiden zijn ingestapt in de auto van het slachtoffer. Ze hebben de man bedreigd met geweld en gezegd dat ze geld wilden. Toen het slachtoffer zei geen geld te hebben, hebben ze hem met de vuist geslagen. De man en zijn mededader hebben vervolgens de jas van het slachtoffer meegenomen. In de jas zat geld. De jas is later teruggevonden bij de spullen van een meisje dat tijdelijk bij de 40-jarige man verbleef.

Mishandeling ex-partner

De verdachte is daarnaast schuldig bevonden aan mishandeling van zijn ex-partner. Zowel zijn ex-partner als een getuige gaven aan dat de vrouw in haar gezicht is geslagen.

Vrijspraak

De rechtbank vindt de man niet schuldig aan het hebben van een hennepkwekerij, diefstal van energie en bezit van verdovende middelen. Daarvan is hij vrijgesproken omdat niet is gebleken dat hij op het adres van de kwekerij woonde.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten