Gevangenisstraf voor drugsdealer uit Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor drugsdealer uit Arnhem
Arnhem, 13 september 2016

De rechtbank veroordeelde een 64-jarige Arnhemmer tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor het dealen in harddrugs, bijstandsfraude en het in bezit hebben van munitie.

Bedreiging volksgezondheid

De man heeft 2,5 jaar, waarvan 1 jaar intensief, gedeald in harddrugs. Het is algemeen bekend dat harddrugs een ernstige bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Door de verkoop van harddrugs maakte de man misbruik van de verslaving van anderen.

Twee appartementen in Turkije

Daarnaast heeft de man zich schuldig gemaakt aan bijstandsfraude doordat hij zijn inkomsten uit de drugshandel en het bezit van twee appartementen in Turkije niet heeft opgegeven aan de uitkeringsinstanties. De uitkerende instantie is daardoor niet in staat geweest om te bepalen of en, zo ja, de man recht had op een uitkering. Sociale voorzieningen -zoals een uitkering- zijn alleen bedoeld voor diegenen die er recht op hebben en werkelijk daarvan afhankelijk zijn.

Munitie

Ook had de man munitie in zijn woning liggen. Wanneer iemand ongecontroleerd munitie in zijn bezit heeft veroorzaakt dat een gevoel van onveiligheid in de samenleving.

Lagere straf dan geëist door officier van justitie

De straf die de man krijgt is lager dan is geëist door de officier van justitie omdat de rechtbank ervan uit gaat dat de man maar 1 jaar intensief handelde in drugs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten