Gevangenisstraf voor gewelddadige inbraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor gewelddadige inbraken
Arnhem , 13 oktober 2015

De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 maanden voor zijn betrokkenheid bij 2 inbraken en heling van een partij dure jassen.

De man werd verdacht van 4 inbraken.  De rechtbank vindt bewezen dat de man samen met een ander 2 inbraken heeft gepleegd. Bij die inbraken was steeds sprake van grof geweld. De daders sloegen met een moker de winkelruit in, waarna er sigaretten en andere goederen werden meegenomen. Voor de 3e inbraak was onvoldoende bewijs. Voor de 4e inbraak was ook onvoldoende bewijs, maar de rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is dat de man de jassen die bij die inbraak zijn weggenomen, heeft verkocht (heling).

Bij de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van de feiten en het strafblad van de man. De rechtbank ziet geen meerwaarde in het opleggen van een toezicht door de reclassering.

Uitspraken

Meest gelezen berichten