Gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval Meteren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval Meteren
Arnhem, 13 september 2016

Een 26-jarige man uit Bilthoven en zijn vriendin, een 27-jarige vrouw uit Utrecht, gaan de cel in voor een gewelddadige woningoverval in Meteren. De man krijgt 3 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk en de vrouw 28 maanden, waarvan 14 maanden voorwaardelijk.

Bedreiging met mes

De man en de vrouw zijn naar de woning van een bekende van hen gegaan omdat er geld in de woning zou liggen. Ze hebben daar het slachtoffer bij de enkels en polsen vast getapet, een zak over zijn hoofd gedaan en de man bedreigd met een mes. Vervolgens zijn ze er met het geld vandoor gegaan

Klinische behandeling

De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde dat de man zich moet laten opnemen voor een klinische behandeling. De vrouw krijgt een lagere straf opgelegd omdat zij een kleinere rol had dan de man. De vrouw krijgt een gevangenisstraf van 28 maanden waarvan 14 maanden voorwaardelijk opgelegd met reclasseringstoezicht als bijzondere voorwaarde

Hogere straf dan geëist door officier van justitie

De officier van justitie eiste een lagere gevangenisstraf en een werkstraf. De rechtbank legt een hogere straf op omdat de geëiste straf geen recht doet aan de ernst van het feit.

Schadevergoeding

De man en vrouw moeten een schadevergoeding van bijna 4300 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten