Gevangenisstraf voor gooien vuurwerk naar politieagent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor gooien vuurwerk naar politieagent
Zutphen, 29 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 22-jarige man uit Doetinchem voor poging tot zware mishandeling van een politieagent op 7 september 2017. Hij kreeg een gevangenisstraf van 198 dagen, waarvan 70 voorwaardelijk opgelegd.

Schreeuw om aandacht

De man belde de politie dat hij iets verschrikkelijks ging doen. De politie trof de man met een bivakmuts op in de tuin aan. Hij had illegaal vuurwerk in zijn hand en gooide dat van korte afstand expres naar de politieagent. De agent kon net op tijd wegduiken, maar had gehoorverlies, oogletsel of ander zwaar lichamelijk letsel kunnen oplopen. De man noemde de actie een schreeuw om aandacht.

Bijzondere voorwaarden

De man is verminderd toerekeningsvatbaar. Aan het voorwaardelijke deel van zijn gevangenisstraf  is een proeftijd van 2 jaar met voorwaarden verbonden. De man moet meewerken aan een klinische opname van maximaal 1 jaar. Daarna moet de man zich ambulant laten behandelen en meewerken aan begeleid/beschermd wonen. De straf van de rechtbank is nagenoeg gelijk aan de strafeis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten