Gevangenisstraf voor klap met glas in café

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor klap met glas in café
Arnhem, 06 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 26-jarige man uit Nijmegen voor zware mishandeling tot een gevangenisstraf van 7 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De man sloeg tijdens het uitgaan in de nacht van 23 april 2017 het slachtoffer hard met een glas in zijn hals/gezicht. Als gevolg daarvan spatte het glas uit elkaar en ontstond onder meer een diepe snijwond. Daarbij hing zijn oorlel los. Door deze klap verloor het slachtoffer niet alleen ongeveer een liter bloed, maar werd ook een zenuw geraakt. Het is nog de vraag of het gevoel in de huid rondom de wond zal terugkeren.

Strafbepaling

Uit de landelijke oriëntatiepunten van de rechtspraak volgt - in afwijking van de richtlijnen van het Openbaar Ministerie - dat voor soortgelijke feiten een gevangenisstraf van 7 maanden als uitgangspunt wordt genomen. De rechtbank weegt echter ook mee dat de man niet eerder voor een soortgelijk feit is veroordeeld. Ook heeft hij een baan die door een (langdurige) onvoorwaardelijke gevangenisstraf in gevaar komt. Dit maakt dat de rechtbank een gedeelte van de gevangenisstraf, mede als stok achter de deur, voorwaardelijk oplegt.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ongeveer 2.300 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten