Gevangenisstraf voor oplichting van bejaarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor oplichting van bejaarden
Arnhem, 20 maart 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 46-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot drie maanden celstraf voor oplichting en diefstal door middel van een valse sleutel. Verder heeft hij een geldboete van € 100 gekregen, omdat hij niet heeft voldaan aan de identificatieplicht.

 

De man had een ouder echtpaar telefonisch gebeld en zich uitgegeven als medewerker van de Rabobank. Vervolgens heeft hij de bankpassen van dit echtpaar bij hen thuis opgehaald en heeft hij hun pincodes weten te ontfutselen. Daarna heeft hij met de bankpassen gepind. Uit onderzoek naar de gegevens in zijn telefoon blijkt dat de man nog zes andere ouderen op dezelfde wijze had benaderd. Deze ouderen vertrouwden het niet.

Omdat de man dit feit heeft gepleegd, terwijl hij voorwaardelijk in vrijheid was gesteld, heeft de rechtbank bepaald dat hij alsnog het restant van de gevangenisstraf, die hij eerder kreeg opgelegd voor soortgelijke feiten, moet uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten