Gevangenisstraf voor oud-bestuurslid WOS Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor oud-bestuurslid WOS Arnhem
Arnhem , 30 juli 2015

Een 72-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan betrokkenheid bij het onttrekken van grote geldbedragen van de Woning Onderhoud Stichting (WOS) in Arnhem.

Bestuurslid

De feiten worden betiteld als diefstal met een valse sleutel (het gebruiken van een bankkaart die geen eigendom van de man was) en witwassen. De man was tijdens een deel van de strafbare feiten bestuurslid van de WOS. De voormalig penningmeester van de WOS en zijn mededaders hebben de deelnemers aan de WOS gedupeerd en het vertrouwen dat in hen als bestuur was gesteld ernstig beschaamd. Zij hebben gehandeld voor eigen financieel gewin.

Lange procedure

De officier van justitie had een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de strafzaak lang heeft geduurd. De rechtbank constateert dat er al in 2009 namens de WOS aangifte is gedaan, maar dat pas in 2011 huiszoekingen hebben plaatsgevonden. De man is uiteindelijk in 2012 aangehouden, waarna verder onderzoek volgde. Mede daardoor komt de rechtbank tot een lagere straf dan geëist. De mededaders zijn al eerder veroordeeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten