Gevangenisstraf voor poging doodslag op ex-partner in Lobith

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging doodslag op ex-partner in Lobith
Arnhem , 09 juni 2015

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 49-jarige man uit Warnsveld voor een poging tot doodslag op zijn ex-partner tot een gevangenisstraf van 31 maanden, waarvan 24 maanden voorwaardelijk.

Poging doodslag

Volgens de rechtbank wilde de man op 29 maart 2014 in Lobith zijn ex-partner met een mes van het leven beroven. Na een woordenwisseling ontstond er een worsteling, waarbij de man een mes uit een keukenlade heeft gepakt. De Warnsvelder liep vervolgens met stekende bewegingen in de richting van de vrouw.  Zij werd daarbij licht in haar hals geraakt. Dankzij haar eigen verweer en het ingrijpen van omstanders werd het misdrijf niet voltooid.
 

Strafoplegging

Naast het opleggen van de gevangenisstraf van 31 maanden, waarvan 24 maanden voorwaardelijk, heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het plegen van het delict. De reclassering adviseerde een (gedeeltelijk) voorwaardelijke straf, met als bijzondere voorwaarden een meldplicht, een klinische behandeling en de verplichting om aansluitend aan de klinische behandeling mee te werken aan plaatsing bij een wooninstelling. De rechtbank heeft dit advies opgevolgd en ook nog een contactverbod met het slachtoffer opgelegd. De voorwaarden gelden voor een proeftijd van 3 jaar.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten