Gevangenisstraf voor poging doodslag op hulpverleenster

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging doodslag op hulpverleenster
Arnhem, 28 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 23-jarige man uit Rhenen voor een poging tot doodslag op een hulpverleenster. Daarnaast bedreigde hij de hulpverleenster. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 voorwaardelijk en met een proeftijd van 3 jaar, opgelegd.

Huisbezoek

De hulpverleenster is door de man aangevallen terwijl zij voor haar werkzaamheden bij hem op huisbezoek was. De rechtbank neemt dit de man in het bijzonder kwalijk, omdat hulpverleners uitsluitend aan huis komen om hulp te verlenen. Zij moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren en hoeven niet bedacht te zijn op agressie van hun cliënten.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechtbank verklaart de man verminderd toerekeningsvatbaar, op basis van de conclusie van de deskundigen die hem hebben onderzocht. Aan het voorwaardelijke stafdeel verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden, waaronder een behandeling in een kliniek. De opgelegde gevangenisstraf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten