Gevangenisstraf voor vechtpartij in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor vechtpartij in Apeldoorn
Arnhem , 29 september 2015

Een 25-jarige jongen uit Vaassen is in verband met zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in de Nieuwstraat in Apeldoorn (ter hoogte van Tefvik’s) veroordeeld voor het medeplegen van een poging tot doodslag. De vechtpartij vond plaats in de nacht van 15 op 16 februari 2014.

De man heeft het slachtoffer met zo'n kracht tegen het hoofd getrapt dat het slachtoffer ruim 10 minuten buiten kennis is geweest. De verdachte heeft door zijn gedraging bewust een levensbedreigend gevaar voor het slachtoffer in het leven geroepen. Dat het handelen van verdachte geen fatale gevolgen voor het slachtoffer heeft gehad, is niet aan verdachte te danken geweest.

Daarnaast is verdachte veroordeeld voor mishandeling, gepleegd op 20 februari 2012 te Vaassen. Aan verdachte is een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Zijn 19-jarige broer is vrijgesproken van betrokkenheid bij de vechtpartij in Apeldoorn.

Uitspraken

Meest gelezen berichten