Gevangenisstraf voor witwassen van 40 duizend euro

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor witwassen van 40 duizend euro
Arnhem, 13 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 56-jarige man uit Arnhem voor witwassen. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 5 maanden.

Er is aangifte gedaan van diverse transacties op 1 dag tot een totaalbedrag van ruim 40 duizend euro zonder dat daarvoor toestemming is gegeven naar de bankrekening van een derde. Dit is een misdrijf, namelijk diefstal. Vervolgens was dit bedrag naar de rekening van de Arnhemmer doorgestort, die het op zijn beurt weer in contanten opnam. Nu dit geld afkomstig was van diefstal is er volgens de rechtbank sprake van witwassen van geld.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de aard en de ernst van het feit. Witwassen houdt verschillende vormen van criminaliteit in de hand. De rechtbank hield ook rekening met het tijdsverloop dat met de zaak gemoeid is geweest. De witwaspraktijken vonden namelijk in augustus 2014 plaats.

Uitspraken

Meest gelezen berichten