Gevangenisstraf voor zware mishandeling in Ochten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor zware mishandeling in Ochten
Arnhem, 27 januari 2016

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor zware mishandeling. Ook had de man een politieambtenaar beledigd.

Ruzie

De man had op 3 juli 2015 in Ochten het slachtoffer meermalen met gebalde vuisten op het hoofd en het lichaam geslagen. Aan de mishandeling hield het slachtoffer een hersenschudding, een gescheurde milt en een gescheurde lever over. Hij moest met spoed geopereerd worden. De aanleiding was een ruzie eerder die dag. Toen de man door de politie werd aangehouden, beledigde hij ook nog een van de agenten.

Geen enkele verantwoordelijkheid

Voorgevel van Paleis van Justitie in Arnhem

De rechtbank heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met ernst van het geweld, zijn lange strafblad en het ontkennen van beide misdrijven. Dit laatste omdat dat de man daardoor geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen neemt. Nu de man verder geen inzicht in zijn handelen heeft geboden, ziet de rechtbank geen aanleiding om hem wat anders dan een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Tot slot heeft de rechtbank de man veroordeeld tot vergoeding van (het grootste deel van) de door het slachtoffer gevorderde schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten