Gevangenisstraf voor zware mishandeling in uitgaansleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor zware mishandeling in uitgaansleven
Arnhem, 25 februari 2016

Een 31-jarige man uit Velp is veroordeeld tot 7 maanden gevangenisstraf. De man had tijdens nieuwjaarsnacht 2012-2013 in Arnhem het slachtoffer met een stuk glas in zijn bovenarm gestoken. En daarna, toen het slachtoffer al op de grond lag, nog in zijn gezicht. Ruim 3 jaar later heeft het slachtoffer daar nog steeds last van. De zenuw in zijn arm is nog niet hersteld, en hij heeft grote littekens op zijn arm en in zijn gezicht.

Geweldsuitbarsting

De uitspraak is lager dan de eis van de officier van justitie. Dat komt doordat de officier van justitie bij haar eis de straf die als uitgangspunt wordt genomen heeft verdubbeld, omdat er twee maal zwaar lichamelijk letsel is toegebracht: aan de arm en in het gezicht. Maar volgens de rechtbank is er sprake van 1 geweldsuitbarsting. Daarom ziet de rechtbank geen aanleiding om de straf te verdubbelen.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten