Gevangenisstraf voor zware mishandeling met bijl

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraf voor zware mishandeling met bijl
Zutphen, 08 juli 2016

De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Leuvenheim veroordeeld voor zware mishandeling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden opgelegd.

Zwaaien met bijl

De man had zijn vriendin in Zutphen bij het slachtoffer, haar ex-partner,  afgezet. Het slachtoffer ging boos naar buiten en trapte met zijn badslippers tegen de auto van de man. Hij kwam daarop uit de auto, waarna er een confrontatie plaatsvond. De man heeft daarbij gezwaaid met een bijl en het slachtoffer op zijn hand en gezicht geraakt. De wond in het gezicht van het slachtoffer was ongeveer 10 centimeter lang en liep van het rechterjukbeen over de wang naar de mond. Door de verwonding is het slachtoffer veel bloed verloren en is een fors en blijvend, ontsierend litteken ontstaan. De rechtbank merkte het letsel in het gezicht aan als zwaar lichamelijk letsel en vindt zware mishandeling bewezen.

Hogere straf

De rechtbank kwam tot een hogere straf dan de officier van justitie had geëist, omdat de rechtbank de ernst van het gepleegde feit onvoldoende tot uitdrukking vond gebracht in de eis van de officier van justitie.

Tot slot moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3.200 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten