Gevangenisstraffen en taakstraf voor witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen en taakstraf voor witwassen
Arnhem, 03 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde 3 mannen uit Arnhem tot gevangenisstraffen en een werkstraf. Zij maakten zich schuldig aan het medeplegen van witwassen. Een 29-jarige man uit Rheden werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

De mannen hebben binnen een korte periode een groot geldbedrag witgewassen. Dit geld was afkomstig van een plofkraak. De mannen hebben het met verf besmeurde geld op bankrekeningen van de Rabobank gestort, om het geld vervolgens weer te pinnen. De mannen hebben daarbij gebruik gemaakt van de pinpassen en bankrekeningen van andere personen. De Rabobank deed na het ontdekken van het besmeurde geld aangifte van witwassen.

De rechtbank rekent het de mannen aan dat zij door hun handelwijze een bijdrage hebben geleverd aan het in stand houden van plofkraken.

Handelen en bezitten cocaïne

Een 23-jarige man uit Arnhem werd ook veroordeeld voor het handelen in en het in bezit hebben van cocaïne. Hij kreeg een gevangenisstraf van 300 dagen, waarvan 204 voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Aan deze voorwaardelijke straf is een meldplicht bij de reclassering als bijzondere voorwaarde verbonden.

Uitzitten voorwaardelijke straffen

Een andere 23-jarige man uit Arnhem kreeg voor zijn aandeel een gevangenisstraf van 4 weken opgelegd. Daarnaast moet hij 2 eerder voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 1 maand en 2 weken uitzitten. 

Een 24-jarige Arnhemmer kreeg een celstraf van 4 maanden opgelegd. Ook moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden uitzitten.

Vrijspraak

Een 29-jarige man uit Rheden werd vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen. Volgens de rechtbank kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat het feit heeft gepleegd.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten