Gevangenisstraffen en taakstraffen voor grootschalige wapenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen en taakstraffen voor grootschalige wapenhandel
Arnhem , 08 oktober 2015

De 25-jarige hoofdverdachte uit Barneveld is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar wegens het overdragen aan anderen van verboden wapens en munitie. Ook voerde hij verboden alarmpistolen in. Daarnaast moet hij nog een oude gevangenisstraf van 135 dagen uitzitten.

De straffen voor 6 medeverdachten variëren van 5 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tot 60 uur werkstraf en 1 maand voorwaardelijke celstraf.

Ontslagen van rechtsvervolging

Verder zijn 2 medeverdachten ontslagen van alle rechtsvervolging omdat er geen sprake was van de medeplichtigheid aan een strafbaar feit. Zij zijn wel veroordeeld voor respectievelijk het overdragen van verboden wapens en de invoer van alarmpistolen.

Jeugddetentie

Een minderjarige medeverdachte is veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke jeugdcelstraf van 2 maanden.

Vrijspraak

Een andere medeverdachte is vrijgesproken, omdat niet is gebleken dat hij betrokkenheid heeft gehad bij verboden wapens.

Van 2 andere medeverdachten zal de zaak pas eind oktober worden behandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten